Categorieën
Eten & drinken

Definitie van catering

Inhoudsopgave

Wat is catering?

Catering is het verstrekken van maaltijden op een afgelegen plaats of een locatie zoals een hotel, ziekenhuis, café, vliegtuig, cruiseschip, park, filmlocatie of studio, amusementslocatie of evenementenlocatie. Dit wordt verzorgd door een cateraar en zijn werknemers.

Type cateraars

  • Mobiele/bezorg Cateraars
  • Hotel/Restaurant Cateraars
  • Particuliere Full-Service Traiteurs

Mobiele/bezorg catering

Dit type catering voor evenementen wordt vaak geleverd in de vorm van een foodtruck, voedselwagen of bezorgservice. Bijvoorbeeld biologische maaltijden op bestelling die dagelijks op uw werkplaats worden geleverd (of in de keuken van uw werkplaats kunnen worden bereid).

Hotel/Restaurant Cateraars

De rol van dit type cateringservice is op te treden als tussenpersoon tussen het keukenpersoneel en de klant bij het plannen van een in-house evenement. Hun verantwoordelijkheden omvatten: menu ontwerp en voorbereiding, tafelopstelling, banket schikking, levering van decoraties, evenals het regelen van personeel indien nodig.

Privé Full-Service Catering

Particuliere cateraars worden vaak ingehuurd voor zakelijke en persoonlijke jubilea, verjaardagsfeestjes, huwelijksrecepties, zakelijke vakantie-evenementen, evenals vele andere evenementen. Dit type cateraar is vaak verantwoordelijk voor alle aspecten van de planning van het evenement. Dit omvat meestal (maar is niet beperkt tot): menu ontwerp en voorbereiding, keuken creatie en presentatie, plaat en servies verhuur, en het regelen van personeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *